fbpx

Toni Auvinen

Toni Auvinen on ICT- ja digijohtaja, yrittäjä, keynote-puhuja, esikoiskirjailija ja intohimoinen suunnistaja. Keskeinen ajatus on, että uudet teknologiat mahdollistavat, mutta vasta toiminnan muutokset luovat digitalisaation.

Toni Auvinen toimii Pohjois-Savon maakunta- ja soteuudistuksen ICT- ja digijohtajana (31.12.2019 saakka) sekä muutoskonsulttina, puhujana, juontajana, kouluttajana ja tulevaisuuskirjailijana. ICT- ja digijohtajana hän vastaa kuntien ja maakunnan tieto- ja viestintäteknologian toiminnallisesta hyödyntämisestä, tietohallinnosta ja digitalisaatiosta. Hän on tehnyt töitä kunta-alalla erilaisissa rooleissa, niin kunnanjohtajana, toimitusjohtajana, aluekehittäjänä kuin luottamushenkilönäkin vuodesta 2001 alkaen. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri, jonka lisäksi hän on suorittanut tutkintoja matkailusta, yrittäjyydestä ja johtamisesta. Tonin monivaiheinen työurani ja laaja-alainen kouluttautuminen kuvaavat hyvin nykyajan työelämän vaatimuksia. Olet saattanut lukea Tonin kirjoituksia monenlaisten kanavien kautta tai kuulla hänen puheitaan eri puolilla Suomea järjestetyissä tapahtumissa. Keskeinen ajatus Tonin työssä ja tekemisessä on: “Uudet teknologiat mahdollistavat, mutta vasta toiminnan muutokset luovat digitalisaation”.

Toni on myös tulevaisuuskirjailija. Ensimmäisen kirjan hän kirjoitti yhdessä Minna Jaakkolan kanssa ja se julkaistiin kesäkuussa 2018. Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon kokoaa ajankohtaista digihuumaa ja avaa ulottuvuuksia, joihin digitalisaatio tulevaisuuden kunnissa vähintään yltää. Kirja on ajatuksia herättävä opas erityisesti pienten ja keskisuurten kuntien johdolle, luottamushenkilöille ja työntekijöille. Kirjan toivotaan inspiroivan ja rohkaisevan kuntia kohti uudenlaista ja entistä digitaalisempaa toimintaympäristöä ja avoimempaa yhteistyötä. Voit tutustua kirjan verkkojulkaisuun. Toinen Tonin tulevaisuuskirja julkaistaan näillä näkymin elokuussa 2020.

Toni on sopiva puhuja, juontaja ja kouluttaja niin puku-, pikkutakki-, kuin hupparitilaisuuksiin. Hän puhuu ja kouluttaa mielellään tilaisuuden teeman ja osallistujien mukaisesti kohdennettuna mm. digitalisaatiosta, johtamisesta, muutoksesta, uudistumisesta, taloudesta, palveluista, yhteistyöstä, avoimuudesta, strategiasta sekä tulevaisuudesta. Puheiden ja koulutuksien sisällöt hän rakentaa omien kokemusten, havaintojen ja esimerkkien pohjalle, samalla aina hieman ravistellen kuulijoita. Puheet ovat vahvasti tulevaisuussuuntautuneita, positiivishenkisiä ja eteenpäin kannustavia. Yhteiskuntatieteilijänä ja yhteiskuntapolitiikan asiantuntijana Tonilla on vahva ote yhteiskunnallisista muutoksista ja megatrendeistä. Monipuolisen osaamisen ja laaja-alaisen kokemuksen mahdollistamana Toni on käytettävissä myös tilaisuuksien juontajana, puheenjohtajana, panelistina, fasilitoijana tai moderaattorina.

Auvinen puhuu digitalisaatiosta ja tulevaisuudesta sujuvalla ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Hänen rentoa, mutta ryhdikästä esiintymistä sekä hyvää äänenkäyttöä on mukava seurata ja kuunnella.

Kirsi Karlamaa

pääjohtaja, Viestintävirasto

Toni Auvisella on syvä asiantuntijuus digitalisaation tuomista mahdollisuuksista ja haasteista tulevaisuuden palveluissa ja työelämässä. Hän esiintyy selkeästi ja ymmärrettävästi. Vuorovaikutus kuulijoiden kanssa on luontevaa ja keskustelevaa.

Anna Hartikainen

suunnittelija, Itä-Suomen yliopisto

Toni kertoo mainiosti ja ymmärrettävästi kuntakentän tulevaisuuden haasteista sekä digitalisaation mahdollisuuksista ja ratkaisuista inspiroiden kuulijoita. Hänen alustuksensa toi arvokasta sparrausta Xamk:in tulevaisuuskiihdyttämön toimeksiantotutkimusten taustatöihin.

Jarkko Sanisalo

henkilöstöpäällikkö, Kuntien Tiera Oy

PUHEENAIHE-OTSIKOITA

Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon
Digitalisaatiotavoitteet, visio ja lupaukset
Rakennemuutoksesta digitalisaatioon
Muutoksen ja uudistumisen johtaminen

Rauhallista ja jämäkkää puhetyyliä oli mukava kuunnella ja esitys sopi sisällöltään erinomaisesti seminaarin teemaan. Esityksessä oli hyvää sanomaa sekä digiajan työntekijöille että johtajille puettuna houkuttelevaan muotoon. Lisäksi puheenvuoro sai aikaan paljon kysymyksiä ja keskustelua yleisössä.

Anna Hartikainen

suunnittelija, Itä-Suomen yliopisto

#digijohtaja
#puhuja
#muutoskonsultti
#esikoiskirjailija
#suunnistaja
#digitalisaatio
#kuntiendigitalisaatio
#muutos
#johtaminen
#kunta
#maakunta
#yhteiskunta

Esitys oli hyvin rakennettu sekä selkeästi ja rauhallisesti esitetty. Esiintyjä osaa asiansa ja esitys herättää paljon ajatuksia toiminnan kehittämiseen.

Velimatti Thure

Tila- ja tukipalvelujohtaja, essote

Lähetä viesti Tonille