Ilkka Halava

Ilkka Halava on tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja sekä yksi Suomen suosituimmista keynote-puhujista ja neuvonantajista, jolla on ollut yhteistyötä yli 300 eri organisaation kanssa. Viimeisimpien neljän vuoden puhe- sekä valmennustilaisuuksissa hän on kohdannut yli 100 000 kuulijaa.

Ilkka Halava on yksi Suomen suosituimmista puhujista ja neuvonantajista, jolla on ollut yhteistyötä yli 300 eri organisaation kanssa. Sosiokulttuurisen muutoksen eturivin osaajana Ilkka on ollut mukana lukuisissa yksityisen ja julkisen sektorin kehityshankkeissa suomalaisten ja kansainvälisten organisaatioiden kanssa jo yli 25 vuoden ajan.

Ilkka Halava on moniosaaja, joka valmentaa organisaatioiden kaikkia henkilöstöryhmiä ja ohjaa kokonaisia työyhteisöjä työn murroksen karikoita ohittaen uuden työn sekä paremman tuottavuuden aikakaudelle. Puhujana hän on yksi Suomen laaja-alaisimmista kattaen aihepiirit työn murroksesta oppimisen vallankumoukseen, tulevaisuuden kuluttajasta elinkeinorakenteen kehittämiseen ja modernin yhteisörakentamisen kysymyksistä asumisen tulevaisuuteen.

Pitkän ajan puhujakeskiarvo on 4,6 (asteikko 1-5). Viimeisimpien neljän vuoden puhe- sekä valmennustilaisuuksissa Ilkka Halava on kohdannut yli 100 000 kuulijaa.

Millaisessa maailmassa elämme 20 vuoden kuluttua?

YLE:n artikkelin mukaan tulevaisuustutkija Ilkka Halava puhuu vakaalla äänellä asioita, joita harvemmin kuulee. Maailman uhkakuvien ja pelkojen keskellä hän näkee edessä paremman maailman. Avain onneen tulee digitalisaation mukana. “Voisi tiivistää että 20-30 vuoden aikana kaikki järjestelmät siirtyvät parempaan versioon. Menemme kohti parempaa liikenne, ruoka-, kauppa-, finanssi- ja energiajärjestelmää.”

Robotiikka tulee lisääntymään rajusti ja se tulee heijastumaan työelämään. Halavan ajatuksissa täysautomaation aika on ehkä 2050-luvulla, mutta se ei korvaa ihmistä. “Kaikkien työstä häviää jotain, joka on ikävää, pakkotoistoista, vaarallista tai likaista. Seuraavan 10 vuoden aikana koneet tekevät kaiken tuon, mitä me emme haluaisi tehdä. 20 vuoden kuluttua se on itsestäänselvyys, ihan kuten on aikaisemmin käynyt pankkikorttien ja kylmäasemien kanssa,” Halava kertoo. Voit kuunnella lisää oheisesta videosta.

Puheenaihe-ehdotuksia:

Työn tekemisen uudet mallit

Ihmiset ja yhteiskunta osana tulevaisuutta

Kuinka tulevaisuus vaikuttaa eri toimialoihin tai tapoihin toimia

#tulevaisuus

#tulevaisuudentyö

#kestäväkehitys

#yrittäjyys

Ilkan Keynote -esitykset ovat hieno yhdistelmä laaja-alaista ammattitaitoa, näkemyksellisyyttä, yllättäviä näkökulmia, loistavaa huumoria ja vahvaa uusajattelua. En muista milloin kukaan olisi tullut yhtä monta kertaa saranapuolelta sisään yhden esityksen aikana

toimitusjohtaja, Tietotekniikka-alan yritys, Helsinki

Ilkka is always two steps ahead, bringing excellent insight into tomorrows possibilities. I have enjoyed every WS and lecture with him. Pro!
Minna Leno

Partner, Strategist, Kaleidoscope Oy

Ilkka is revolutionary. Has most of so called “out-of-the-box thinking” in Finland.
Lea Aarinen-Koski

Head of Global Wholesale, Marimekko