Minna Liminka

Hyvän työelämän kehittäjä Minna Liminka uskoo, että onnellinen ihminen on tuottavampi.

Minnan taustalla on yli 20 vuoden ura IT-alan henkilöstöhallinnon ja viestinnän tehtävissä. Osa on ollut kasvuyrityksiä, joihin on liitetty mukaan pienempiä yrityksiä ja jotka on lopulta ostettu osaksi suurempia. Tällä hetkellä MInna työskentelee valmentajana, osakkaana ja hallituksen jäsenenä Oiwa Solutions Oy:ssä.

Huomioivan rekrytoinnin ammattilainen

Minna palkittiin vuonna 2014 Suomen parhaat asiakasteot Customer Experience -päivässä kunniamaininnalla huomioivasta rekrytoinnista. “Olen rektytoinut urani aikana noin 150 henkilöä ja haastatellut siis moninkertaisesti enemmän.” Minna on ollut kasvattamassa Descom Oy:tä ja vaikuttamassa vahvasti sen yrityskulttuurin muodostumiseen ja muokkautumiseen. Descom puolestaan on palkittu kolme kertaa Suomen Parhaat Työpaikat -kilpailussa.

Onnellinen ihminen on tuottavampi

“Koska olen kasvattanut urani aikana työyhteisöjä sekä rakkaudella että rajoja asettamalla, annan nyt kaiken osaamiseni kasvuyrityksille. Autan siis asiakkaitani oivaltamaan, miten hyvää työelämää voitaisiin kehittää juuri heidän organisaatiossaan.” kertoo Minna. Hän uskoo vahvasti siihen, että onnellinen ihminen on tuottavampi. Minnan valmennukset ja puheet perustuvat sekä tutkimustietoon että vahvaan kokemukseen erilaisista työyhteisöistä. Hänen keskeiset teemansa ovat yrityskulttuuri tukahduttaa tai mahdollistaa, johtaminen on vuorovaikutusta ja viestintää sekä onnellinen ihminen on tuottavampi.

Saamiensa palautteiden perusteella Minna on puhujana aito, selkeä, innostava ja lämmin. Hänen valmennuksissaan on osallistujilla hyvä fiilis, sillä Minnan mukaan töitä pitää tehdä ilon kautta.

EHDOTUKSIA PUHEENAIHEIKSI

Onnellinen ihminen on tuottavampi

Ole aito paketti, intohimolla tai ilolla

Välittämisen kulttuuri itseohjautuvassa organisaatiossa

Yrityskulttuurin muokkaaminen ja johtaminen

Aivot eivät pysähdy koskaan

Työhyvinvoinnin johtaminen

Johtaminen on vuorovaikutusta ja viestintää.

#Parempi­Työelämä
#johtaminen
#yritys­kulttuuri
#vuoro­vaikutus

Lähetä viesti Minnalle