Toni Auvinen

Toni Auvinen on yrittäjä tulevaisuuskirjailija ja intohimoinen suunnistaja. Keskeinen ajatus on, että uudet teknologiat mahdollistavat, mutta vasta toiminnan muutokset luovat digitalisaation.

Toni Auvinen on toiminut kunta-alalla 20 vuoden ajan mm. kunnanjohtajana, digijohtajana ja luottamushenkilönä. Tuusniemen kunnanjohtajana hän vastasi mm. kuntaliitosselvityksestä, talouden tasapainottamisesta, palvelustrategiasta ja organisaatiouudistuksesta. Pohjois-Savon liiton digijohtajana hän edisti kuntien digitalisaatiota ja yhteistoimintaa sekä vastasi Pohjois-Savon sote- ja maakuntauudistuksen ICT & DIGI valmistelusta.

Yhteiskuntatieteilijänä ja yhteiskuntapolitiikan asiantuntijana hänellä on vahva ote yhteiskunnallisista muutoksista ja megatrendeistä. Tonin monivaiheinen työura ja laaja-alainen kouluttautuminen kuvaavat hyvin nykyajan työelämän vaatimuksia. Keskeinen ajatus Tonin työssä ja tekemisessä on, että uudet teknologiat mahdollistavat, mutta vasta toiminnan muutokset luovat digitalisaation.

Tonin ensimmäinen kirja, jonka hän kirjoitti yhdessä Minna Jaakkolan kanssa, julkaistiin kesäkuussa 2018. Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon kokoaa ajankohtaista digihuumaa ja avaa ulottuvuuksia, joihin digitalisaatio tulevaisuuden kunnissa vähintään yltää. Kirjan toivotaan inspiroivan ja rohkaisevan kuntia kohti uudenlaista ja entistä digitaalisempaa toimintaympäristöä ja avoimempaa yhteistyötä. Tonin toinen tulevaisuuskirja kantaa nimeä Digitaalinen ja ihmisläheinen KUNTA X ja se julkaistaan elokuussa 2020.

Toni puhuu mielellään tilaisuuden teeman ja osallistujien mukaisesti kohdennettuna mm. digitalisaatiosta, johtamisesta, muutoksesta, uudistumisesta, yhteistyöstä, yrittämisestä, avoimuudesta, strategiasta sekä tulevaisuudesta. Puheiden sisällöt hän rakentaa omien kokemusten, havaintojen ja esimerkkien pohjalle, samalla aina hieman ravistellen kuulijoita. Puheet ovat vahvasti tulevaisuussuuntautuneita, positiivishenkisiä ja eteenpäin kannustavia. Monipuolisen osaamisen ja laaja-alaisen kokemuksen mahdollistamana Toni on käytettävissä myös tilaisuuksien juontajana, puheenjohtajana, panelistina, fasilitoijana tai moderaattorina.

Auvinen puhuu digitalisaatiosta ja tulevaisuudesta sujuvalla ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Hänen rentoa, mutta ryhdikästä esiintymistä sekä hyvää äänenkäyttöä on mukava seurata ja kuunnella.

Kirsi Karlamaa

pääjohtaja, Viestintävirasto

Toni Auvisella on syvä asiantuntijuus digitalisaation tuomista mahdollisuuksista ja haasteista tulevaisuuden palveluissa ja työelämässä. Hän esiintyy selkeästi ja ymmärrettävästi. Vuorovaikutus kuulijoiden kanssa on luontevaa ja keskustelevaa.

Anna Hartikainen

suunnittelija, Itä-Suomen yliopisto

Toni kertoo mainiosti ja ymmärrettävästi kuntakentän tulevaisuuden haasteista sekä digitalisaation mahdollisuuksista ja ratkaisuista inspiroiden kuulijoita. Hänen alustuksensa toi arvokasta sparrausta Xamk:in tulevaisuuskiihdyttämön toimeksiantotutkimusten taustatöihin.

Jarkko Sanisalo

henkilöstöpäällikkö, Kuntien Tiera Oy

PUHEENAIHE-OTSIKOITA

Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon

Digitaalinen ja ihmisläheinen KUNTA X

Digitalisaation johtaminen

Sähköiset palvelut uusina lähipalveluina

Osallistuminen ja vaikuttaminen

Rauhallista ja jämäkkää puhetyyliä oli mukava kuunnella ja esitys sopi sisällöltään erinomaisesti seminaarin teemaan. Esityksessä oli hyvää sanomaa sekä digiajan työntekijöille että johtajille puettuna houkuttelevaan muotoon. Lisäksi puheenvuoro sai aikaan paljon kysymyksiä ja keskustelua yleisössä.

Anna Hartikainen

suunnittelija, Itä-Suomen yliopisto

#digijohtaja
#puhuja
#muutoskonsultti
#esikoiskirjailija
#suunnistaja
#digitalisaatio
#kuntiendigitalisaatio
#muutos
#johtaminen
#kunta
#maakunta
#yhteiskunta

Esitys oli hyvin rakennettu sekä selkeästi ja rauhallisesti esitetty. Esiintyjä osaa asiansa ja esitys herättää paljon ajatuksia toiminnan kehittämiseen.

Velimatti Thure

Tila- ja tukipalvelujohtaja, essote